|
POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
Celem Spółki w zakresie produkcji wody pitnej jest stałe dążenie do
zaspokajania wymagań i potrzeb naszych Klientów w zakresie zapewnienia wysokiej
jakości i bezpieczeństwa oferowanego produktu.
Osiągnięcie tego celu realizujemy poprzez:
* wdrożenie, certyfikację i doskonalenie Zintegrowanego
Systemu Zarządzania Jakością, Środowiskiem, BHP oraz
Bezpieczeństwem Żywności zgodnie z normami ISO 9001,
ISO 14001, PN-N-18001, ISO 22000;
* identyfikację i analizę zagrożeń bezpieczeństwa produktu
dla zapewnienia właściwej kontroli i nadzoru, tak aby zawsze
posiadać pewność dostaw wody bezpiecznej dla zdrowia konsumentów;
* utrzymywanie pełnej sprawności infrastruktury technicznej
oraz doskonalenie procesów produkcyjnych w ramach posiadanych środków,
dla dotrzymywania i poprawy bezpieczeństwa produktu;
* spełnianie obowiązujących wymagań prawnych oraz obustronnie
uzgodnionych wymagań Klienta;
* doskonalenie systemu przeciwdziałania i reagowania na sytuacje
awaryjne i kryzysowe;
* zapewnienie środowiska pracy, zasobów i środków gwarantujących
ciągłe utrzymywanie jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanej
na stacji uzdatniania w Łośniu wody pitnej.
Pracownicy odpowiedzialni za produkcję wody pitnej zostali przeszkoleni
w zakresie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, są świadomi
zagrożeń, jakie zostały zidentyfikowane w całym cyklu produkcji i są
informowani o wszelkich jego zmianach oraz odpowiadają za bezpieczeństwo
zdrowotne produktu.
|